Naar de AFAS KnowledgeBase Terug naar de zoekresultaten

Andere artikelen

Vervolgactie: Incident insturen:

Heeft dit jouw vraag beantwoord?

Bedankt voor jouw feedback!

Ja Nee
Payroll Cloud PROFIT 10

Payroll Cloud

Met de Payroll Cloud is het mogelijk gemaakt om je klanten zelf via In- of OutSite het Payroll proces te laten invoeren.

Ze voeren zelf mutaties in zoals loonmutaties, maar ook in- en uitdienstmeldingen en salaris-, contract-, rooster- en functiemutaties. Hierdoor heb je meer tijd om je bezig te houden met andere belangrijke zaken zoals controles uitvoeren en het adviseren van je klanten.

Inhoud

Beschrijving

De standaardprocedure voor de werking van Payroll Cloud ziet er als volgt uit:

Pay_Payroll Cloud - Proces

Alle acties van de klant vinden in OutSite plaats. Wanneer de klant een actie heeft uitgevoerd krijg je hiervan een taak terug in InSite. Afhankelijk van de taak kan je in InSite of Profit hier vervolgstappen op ondernemen.

Het proces verloopt via onderstaande stappen:

  • De klant legt mutaties vast in Outsite. Dit kunnen loonmutaties zijn, maar ook in- en uitdienstmeldingen en salaris-, contract-, rooster- en functiemutaties.
  • De klant is akkoord met verwerking en heeft de mogelijkheid om de periode dicht te zetten via een workflow.
  • Je voert de controles uit op de dichtgezette salarisverwerking.
  • Je accordeert de periode in Profit. Als er een loonaangifte of pensioenaangifte gedaan moet worden, kan dat hierna gebeuren. De klant kan de loonaangifte via een workflow zelf klaarzetten.
  • De klant krijgt nu de rapportage aangeboden in zijn dossier, om inzicht te krijgen in de periode.

Salarisverwerking

De salarisverwerking wordt elke nacht uitgevoerd. Wanneer minimaal 1 medewerker de status verwerkt heeft, voert Profit ook overdag direct automatisch de verwerking uit wanneer er mutaties worden doorgevoerd.

Loonstroken uitgesteld verstrekken

In de eigenschappen van het salarisverwerkingsplan kan je aangeven hoeveel dagen na de betaaldatum, je de loonstrook wilt verstrekken.

  • Als de betaaldatum in het salarisverwerkingsplan niet is gevuld, dan pakt Profit de betaaldatum die in het betaalbestand staat plus het aantal Dagen na betaaldatum.
  • Als de betaaldatum in het salarisverwerkingsplan is gevuld, dan pakt Profit de betaaldatum van het salarisverwerkingsplan plus het aantal Dagen na betaaldatum.

Om zichtbaar te krijgen tot wanneer de taak is uitgesteld zodra het betaalbestand is aangemaakt, maak je in een nieuwe weergave aan in de wachtrij. Voeg hier het veld Uitstellen tot aan toe.

Betaalbestand en bijbehorend rapport

Via Payroll Cloud genereer je een SEPA-bestand voor de betaling van de salarissen, loonaangifte en pensioenaanlevering. Dit SEPA-bestand komt beschikbaar als taak voor de klant in OutSite via het dossieritem Betalingen. Hierbij worden automatisch de bijbehorende rapporten zichtbaar in OutSite.

Voorbereiding