Naar de AFAS KnowledgeBase Terug naar de zoekresultaten

Andere artikelen

Vervolgactie: Incident insturen:

Heeft dit jouw vraag beantwoord?

Bedankt voor jouw feedback!

Ja Nee
Het nieuwe inloggen op AFAS Online PROFIT 10

Het nieuwe inloggen op AFAS Online

AFAS stapt vanaf zomer 2018 over op een nieuw AFAS Online platform en een nieuwe manier van inloggen. Hierdoor wordt AFAS Online nog sneller, veiliger en stabieler. We hebben eerder al aangekondigd dat we twee-factorauthenticatie gaan invoeren, maar er zijn nog meer wijzigingen.

Let op:

Bezoek ook de speciale themapagina Het nieuwe inloggen op AFAS Online.

Het nieuwe platform wordt uitgerold vanaf half juni 2018. De Profit-beheerder in je organisatie ontvangt tijdig bericht van AFAS Customer Care als jouw omgevingen ‘aan de beurt’ zijn.

Inloggen met single sign-on of twee-factorauthenticatie

Er zijn twee manieren om in te loggen:

 • Single sign-on

  Als dit bij je organisatie ingericht is, gebruik je een oplossing van een andere partij of een eigen oplossing om in te loggen op AFAS Online. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat bij het inloggen op AFAS Online je Windows-inloggegevens worden toegepast. Hierdoor hoef je niet apart in te loggen op AFAS Online.

 • Twee-factorauthenticatie

  Als single sign-on bij jouw organisatie niet is ingericht, log je altijd in op het AFAS Online platform via twee-factorauthenticatie. Met 'twee-factor' wordt bedoeld dat het inlogproces uit twee stappen bestaat: je logt in met je e-mailadres/wachtwoord en daarna bevestig je de aanmelding met je smartphone. Deze manier van inloggen is veiliger dan alleen met een wachtwoord.

Je benadert AFAS Online via de nieuwe AFAS Online portal. Bij de eerste keer leg je je wachtwoord vast, vervolgens bevestig je dit via e-mail. Daarna log je telkens in met twee-factorauthenticatie. Je kunt InSite overigens nog steeds benaderen via 12345.afasinsite.nl. Ook dan moet je inloggen via twee-factorauthenticatie.

Andere wijzigingen

 • Profit Windows draait in een Citrix-omgeving. Je start Profit Windows via Citrix Receiver, niet in een Remote Desktop (RDP).
 • Je kunt Profit Windows nu ook gebruiken op een Apple Mac.
 • Als je in Profit Windows bent ingelogd en je wilt een omgeving van een ander deelnemersnummer openen, dan moet je dit via de portalpagina doen.
 • Het inloggen op OutSite via en sociale media-account is niet meer mogelijk. Deze manier van inloggen wordt als minder veilig beschouwd, terwijl we met het nieuwe inloggen juist naar een betere beveiliging streven.
 • Meewerkgebruikers (zoals accountants) en klanten hoeven niet meer op dezelfde silo te zitten. Ook het gelijktijdig overgaan (van klant en meewerkgebruiker) op een nieuwe Profit-versie is niet meer nodig. Je hoeft hiervoor dus ook geen incidenten in te sturen. Meewerkgebruikers loggen altijd in op basis van twee-factorauthenticatie. Zie ook de FAQ op de Klantportal.
 • Je kunt onder voorwaarden meerdere sessies van Profit Windows gebruiken.
 • Gebruikersinstellingen zoals kleuren in weergaven, tabblad-volgorde, etc. blijven bewaard, je hoeft dit niet opnieuw in te stellen. Je favorieten en historie (linksonder op je scherm) worden niet meegenomen. De historie wordt automatisch opnieuw opgebouwd met het gebruik van Profit. Je Favorieten stel je zelf opnieuw in.

Werkwijze

Klik in het schema op de gewenste stap.

Twee-factorauthenticatie

Single sign-on

Algemeen

Zie ook